Begrijpen mannen en vrouwen elkaar wel?

Begrijpen mannen en vrouwen elkaar wel?

Begrijpen mannen en vrouwen elkaar wel? Om maar direct met de deur in huis te vallen. Voor zo’n 80% begrijpen mannen en vrouwen elkaar niet! Dat blijkt uit onderzoek. De zin, “Ik begrijp je niet,” is dan ook zeer veel voorkomend tussen stellen.

Het is zelfs zo erg gesteld, dat als je een stel wat al jaren bij elkaar is, vragen stelt over elkaar, ze vaak met hun antwoorden er naast zitten. Leuk, denk je dan nu. Of, hè, nu begrijp ik het waarom we elkaar helemaal niet begrijpen.

Logisch toch, nu ik dit weet, hoef ik er ook geen moeite meer voor te doen. We komen dus echt van een andere planeet? Nee hoor, zeggen wij van Vrije Seks, als mannen en vrouwen moeite zouden doen, kunnen ze elkaar wel degelijk begrijpen.

Laten we eerst eens kijken hoe of het komt dat we elkaar maar voor zo’n 20% begrijpen? We zijn te veel op onszelf gefocust, oftewel, we luisteren en praten vanuit een egoïstische stand. We willen begrepen worden.

We willen dat de ander naar ons luistert. We willen onze ellende bij de ander neerleggen. We gaan hier zelfs zo ver in, dat we de ander verantwoordelijk stellen voor onze eigen ellende. En weet je, heel leuk dit onderzoek en het klopt ook.

Maar, waarom is dit zo? Laten we het er maar gewoon ingooien, de mens weet niet wat liefde is en ook niet hoe die zich volwassen hoort te gedragen. Alles maar dan ook alles in het leven van een mens is gericht op alles buiten de mens zelf om.

Als kind leren we af naar ons gevoel te luisteren. We mogen emoties nog steeds niet tonen. Niemand die ons er bij helpt om emoties te reguleren. Wat verlies je hiermee? De liefde voor jezelf. Waarmee loopt het gros rond?

Met een gebroken hart. Niet vanwege een verbroken relatie met een ander. Vanwege een verbroken relatie met jezelf. En ja, dan begrijpen we elkaar niet. We willen, en willen is ego en heeft niets, maar dan ook niets met liefde te maken.

We zijn zelfs zo ver verwijderd van wat liefde echt is, dat we er onbewust van uitgaan, dat als we een partner in ons leven krijgen, de liefde er is. En weet je wat er dan gebeurt? We verwachten van de nader dat die ons geluk is?

Ga er maar aanstaan, dat is nog niemand gelukt. Dus met een gebroken hart kom je uit je kindertijd, niet iets geleerd wat liefde is. Ook niet geleerd welke houding nodig is en taal om te spreken in een liefdesrelatie.

Iedereen doet dus maar wat, kunnen wij stellen van vrije Seks. Dat dit misgaat bij heel veel stellen, zul je nu wel begrijpen. Want we begrijpen onszelf niet eens, laat staan dat we de ander begrijpen. Jouw gebroken hart moet door een ander worden gerepareerd.

Zie je het, waarom mannen en vrouwen elkaar niet begrijpen? Machteloos een liefdesrelatie starten, waarbij het beeld heerst, nu word ik gelukkig. Nee dus. Eerst je eigen hart helen, de volwassenrol aannemen. Leren te spreken vanuit je hart. Weten dat ieder mens zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk.

Dan begrijpen mannen en vrouwen elkaar wel. We hebben nog een lange weg te gaan, voordat we daar zijn. Wil je er meer over weten> consulteer dan eens een ervaren consulent van vrije Seks.

Sex begeleider Fran
Sex begeleider Fran
000020
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben je verliefd geworden op iemand anders? Voel je een enorme aantrekking tot diegene?
Allround coach Lady
Allround coach Lady
000018
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
All round coach op gebied van Sexproblemen, Liefde & Relaties. Waar je ook mee zit, durf de vraag te stellen.
Jim
Jim
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Na jaren ervaring kan ik het vuurwerk weer bij jullie terug krijgen
Liefdes buddy Jo An
Liefdes buddy Jo An
000019
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liesje
Liesje
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor vragen en coaching over liefdes, relatie en sexproblemen!
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach
Ann
Ann
000022
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min