seksueel bij elkaar passen?

Bestaat er zoiets als seksueel bij elkaar passen?

Bestaat er zoiets als seksueel bij elkaar passen? Een liefdesrelatie heeft van alles nodig op diverse vlakken. Geestelijk, lichamelijk, spiritueel, maar ook seksueel. Op deze vlakken zal er een golflengte moeten zijn en blijven, anders wordt het in stand houden van de relatie, best lastig. Bestaat er zoiets als seksueel bij elkaar passen?

Als het op seksueel niveau moet klikken, dan bestaat er inderdaad iets als wel of niet bij elkaar passen. Als de een er wel pap van lust en de ander het niets interesseert, dan is het overduidelijk. Dan kun je je afvragen of op de lange termijn, de behoeftes van beiden, de een hoeft niet zo nodig, de ander wel, bevredigd zullen blijven. Of dat het hier op spaak kan gaan lopen.

Als we verliefd zijn, dan wordt in ons iets wakker geschud, waar van we vaak zelf niet eens weten, dat het in ons zit. De lakens worden meermalen per dag gedeeld. Net alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Standjes worden uitgeprobeerd. Sekstoys worden aangeschaft, het feest kan niet op.

Na de verliefdheid vallen we terug, ook voor wat betreft de hoeveel keren gemeenschap we samen hebben. Dan kan het ineens zomaar zijn dat de behoeftes ver uit elkaar liggen. Maar ook de manier waarop de een intimiteit wilt. En dat de ander totaal niet bevalt. Daar sta je dan, inmiddels samen en op het seksuele vlak een ramp.

Ze vindt je maar gek met al je fantasie├źn. Jij vindt het normale standje zo langzamerhand saai worden. Moet dit het einde van de relatie betekenen? Vaak is dat wel zo, want als de man een wilde is op gebied van seks en thuis het onvoldoende krijgt, kan die het buiten de deur gaan zoeken. Zijn partner kan niet aan zijn seksuele behoeftes voldoen. Andersom komt ook voor.

Zijn er oplossingen te bedenken als de behoeftes op gebied van seks mijlenver uit elkaar reikt? Jazeker wel. Het hoeft helemaal niet het einde van de relatie te betekenen. Want net zoals op andere vlakken, ook daar zijn verschillen.

De kracht van een liefdesrelatie zit er in, om enerzijds te geven en te nemen. Maar ook elkaar te stimuleren nieuwe dingen aan te leren, op welk vlak dan ook. Daar hoort seks ook bij. Seks draait eigenlijk helemaal niet om de daad. Om die paar seconden, dat eureka gevoel. Seks draait om elkaar vurig te maken. Er tijd en moeite voor te willen doen. Als beiden daar mee aan de slag gaan, dan wordt seks en intimiteit fun. En zal geen van beiden nog denken van, passen wij seksueel wel bij elkaar. Liefde is niet voor niets een werkwoord. Er moet aan worden gewerkt.

Staar je niet blind op het begin van de relatie, waarin er seks in overvloed aanwezig was. En alles werd uitgeprobeerd. Kijk verder en realiseer je dat alles op een gegeven moment overgaat in de waan van alledag. Maar ook dat de partner met wie je je leven wilt delen, tijdens verliefdheid veel meer lef en durf had. Net zoals jij. Het voelde aan alsof je vleugels had.

Jullie haalden het mooiste bij elkaar naar boven. En dat kan alleen maar als we tijd, moeite, energie en liefde in de relatie blijven stoppen. Maar ook in de seks en de intimiteit. Help elkaar over schroom heen. Maak er een feestje van, waarbij het niet alleen gaat om het klaarkomen. Het vraagt om zoveel meer. Durf er vrijuit over te spreken, maak intimiteit en seks bespreekbaar.

Je zult zien, als je samen vrijuit durft te gaan spreken over seks en intimiteit, dat het beleven en het doen, het wel kan. Dat is de kracht van de liefde. De ene keer helpt de een de ander, de ander keer de ander. Sta wel allebei open voor verandering en vernieuwing. Niets in het leven is statisch. Seks ook niet. Met lef en durf en een potje goede inzet, passen jullie qua seks uitstekend bij elkaar. Laat de wil het niet bepalen, het hart. Je kunt hiervoor altijd eens een keer een consulent consulteren van www.vrijeseks.nl. Die je kan leren seks en intimiteit in je relatie bespreekbaar te maken. Of hoe je je partner warm kunt gaan laten lopen om meer met elkaar te gaan vrijen.

Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach
Sex begeleider Fran
Sex begeleider Fran
000020
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben je verliefd geworden op iemand anders? Voel je een enorme aantrekking tot diegene?
Allround coach Lady
Allround coach Lady
000018
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
All round coach op gebied van Sexproblemen, Liefde & Relaties. Waar je ook mee zit, durf de vraag te stellen.
Jim
Jim
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Na jaren ervaring kan ik het vuurwerk weer bij jullie terug krijgen
Liefdes buddy Jo An
Liefdes buddy Jo An
000019
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liesje
Liesje
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor vragen en coaching over liefdes, relatie en sexproblemen!
Ann
Ann
000022
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min