Biecht je een slippertje wel of niet op

Biecht je een slippertje wel of niet op

Een gezellig avondje uit met vrienden. Drank vloeit rijkelijk, je voelt je magisch, sterk en gezien. De vrouwen aan de bar wordt druk mee geflirt. Je vrienden hitsen je op en maken je wijs dat een van de dames wel erg in je is geïnteresseerd. Je wilt je niet laten kennen en knoopt een gesprek aan. Van het een komt het ander. Je maakt een slippertje, althans dat is het in jouw ogen. Biecht je een slippertje wel of niet op?

Als een dief in de nacht, sluip je binnen. Donders goed wetend dat wat er is gebeurd, niet door de beugel kan. Maar ja, sus je je geweten, het ging vanzelf. Door de drank, door je vrienden. Want als het aan jou had gelegen, had je het nooit gedaan. Toch is het gebeurd en je durft je partner de volgende dag, met die grote katers er ook nog bij, niet recht in de ogen aan te kijken.

Je probeert normaal te doen, maar bij elke stap die je zet, voel je haar ogen in je rug. Zal ze het doorhebben, komt ze erachter? Ach nee, denk je dan in een overmoedige bui. Je kleedt je aan en vertrekt naar je werk. Daar ben je stiller dan ze van je gewend zijn en een collega, die dat in de gaten heeft, spreekt je er op aan.

Scheelt er wat aan, je bent zo stil? Nee, nee, ben dit weekend doorgezakt, te weinig slaap, ben moe. Haha, zegt de collega, zeker uitgemond in een slippertje en loopt door. Zich er niet van bewust dat die de spijker op zijn kop slaat. Bij jou schiet direct de angst omhoog. Lees je dat soms van mijn gezicht af?

Ik zal er toch iets mee moeten, want als een collega het door heeft, dan weet mijn vrouw het ook al. De weg naar huis vanuit het werk, heeft nog nooit zo lang geduurd. Je hebt in de gaten dat je je nergens meer op kunt concentreren. Al een paar keer heb je flink op de rem moeten trappen, om een ongeluk te voorkomen.

Stijf sta je van de angst en de stress. Wat nu, hoe nu verder? Ga je het opbiechten, dan is de waarheid boven tafel. Dan ben je dit stress gevoel, die paniek wel kwijt. Maar de consequenties, je weet hoe je vrouw er over denkt. Een spookbeeld van de einde van de relatie zie je voor ogen. Wat heb ik gedaan. Hoe dom heb ik kunnen zijn, om mij mee te laten slepen.

Ik houd het maar voor me, denk je dan. Onder het tapijt, net doen, alsof het nooit is gebeurd. Maar ja, die vrienden komen ook bij je over de vloer en lusten wel een biertje. En dan, gaat iemand dan zijn mond voorbij praten waar je vrouw bij is? Je wordt steeds paniekeriger en je durft niet meer naar huis. Je blijft rondjes rijden in de wijk. Je bent compleet van slag. Geen idee hoe je dit nog in goede banen kunt leiden.

Gelukkig is daar de website vrije seks, die pretenderen je te helpen in benauwde situaties. Al scrollend op je mobiel liep je er tegenaan. Die hebben er verstand van en wijsheid wat is verstandig om te doen. Zal ik er een telefoontje aan wagen? En vragen of ik het moet verzwijgen of opbiechten. Wie weet hebben zij het juiste antwoord wel. Krijg ik weer rust.

Je krijgt een enthousiaste dame aan de telefoon en je legt je vraag voor. Zo zegt ze, quasi humorvol. Je hebt je goed in de nesten gewerkt. Heb je er van genoten? Ja op het moment dat ik het deed, wel ja. Dan is dat iets wat niemand je meer af kan nemen toch! Wow, denk je ja, dat is eigenlijk ook wel zo.

En nu wil je uiteraard weten wat verstandig is. Opbiechten of zwijgen? Weet je, kun jij rond blijven lopen met dit? Ik noem het expliciet niet een leugen. Hoe bedoel je. Kijk als jij zelf vindt dat je iets verkeerd hebt gedaan, dan ervaar je het als een leugen. Die blijft je dwarszitten. Als je het geen leugen vindt, waarom zou je het dan moeten vertellen? Aha zeg je, ik moet er zo naar kijken. Inderdaad. Maar ook je niet verschuilen, mocht het aan het licht komen, omdat je vrienden hun mond voorbijpraten. Los hiervan, als je het opbiecht, heb je dan enig idee wat het met het vertrouwen doet die je partner jou schenkt? Dat vertrouwen maak je, door het slippertje op te biechten, echt kapot. Soms moet de mens zelf leren te leven met iets waar die achteraf vreselijke spijt van heeft gehad. Omdat het opbiechten meer kapot maakt, dan nodig is.

Hiermee zeg ik niet, gooi het in de doofpot. Beslis voor jezelf of je liegt of niet, dan heb je het antwoord wat wijsheid is.

Liefdes buddy Jo An
Liefdes buddy Jo An
000019
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Sex begeleider Fran
Sex begeleider Fran
000020
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben je verliefd geworden op iemand anders? Voel je een enorme aantrekking tot diegene?
Jim
Jim
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Na jaren ervaring kan ik het vuurwerk weer bij jullie terug krijgen
Ann
Ann
000022
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liesje
Liesje
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor vragen en coaching over liefdes, relatie en sexproblemen!
Allround coach Lady
Allround coach Lady
000018
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
All round coach op gebied van Sexproblemen, Liefde & Relaties. Waar je ook mee zit, durf de vraag te stellen.
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach