Gooi alles eens de slaapkamer uit

Gooi alles eens de slaapkamer uit

Gooi alles eens de slaapkamer uit. Zo langzamerhand wordt elke slaapkamer omgetoverd tot een slaap annex woonkamer. Voorzien van alle gemakken die een woonkamer ook heeft. We gaan, al nemen we de trap naar boven, gewoon door met wat we in de woonkamer ook aan het doen waren.

TV kijken, Tablet in het zicht en mobiele telefoon idem dito. En wat denk je zelf? Komt dit de intimiteit en de seks samen ten goede? Of laten jullie het allemaal gewoon maar toe en val je vanzelf in slaap, zonder elkaar een keer diep in de ogen aan te hebben gekeken?

Diep van binnen toch een gevoel van teleurstelling en ach ja, dan maar slapen. Maar weet je die teleurstelling, die houd je wel vast. Het lijkt wel alsof die de volgende ochtend is verdwenen, maar dat is niet zo.

Ondertussen groeit er een verlangen, maar werpen we daardoor wel een drempel op. Als beiden zich naar de slaapkamer bewegen en eerst nog TV gaan liggen kijken, de ander zijn telefoon in de hand heeft, waar blijft dan de seks. Dan is er toch geen sprake meer van intimiteit? Dan gaan de dagen voort en zullen er vanzelf ook andere problemen ontstaan.

Want wat we vaak niet weten, is als er in de slaapkamer niets gebeurd, we ook stiller worden naar elkaar. We hebben dan ineens elkaar ook niet zoveel meer te vertellen. Het enthousiasme daartoe verdwijnt. Dat is een van de effecten van de onthouding van seks.

We gaan stemmetjes in ons hoofd krijgen. Ja, je wilt wel dat ik voor je klaarsta, maar voor mij sta je dat niet. Zoek het maar uit. En daar is ie, de eerste knallende ruzie, waarin we vaak niet eens zeggen wat we echt op ons hart hebben.

Zonder seks in een relatie, bloedt deze dood. Het is nodig om naar elkaar en aan elkaar te laten zien, dat we gek zijn op elkaar. Van elkaar houden, om elkaar geven. De behoefte hebben samen te smelten als 2 zielen. Die zich aan de liefde volledig over durven geven.

Om die reden is het heel goed, om er ook met elkaar over te spreken. En de bedrituelen eens samen onder de loep te nemen. Durf uit te spreken dat je het niet fijn vindt, dat je partner eerst nog een uur TV gaat liggen kijken.

Of nog eerst alle social media uitgebreid moet volgen. Gooi alles de slaapkamer uit. Dat is de plek om te slapen, te vrijen en lief te hebben. Je zult zien als jullie daar radicaal toe besluiten, zal jullie relatie daar een hele positieve boost van krijgen. Dit is bouwen aan een relatie!

Maar de mens is lui en een gewoontedier. Wil liever alles houden, zoals het is. Heeft niet in de gaten, is zich er niet bewust van, dat een slaapkamer vol met van alles en nog wat, een grote ondermijner van de relatie is.

Echt, doe er iets aan. Alles er uit. Alleen het bed en jullie 2 er in. Zo worden jullie niet afgeleid en is er tijd voor elkaar. Daarvoor zijn jullie toch een paar?

Te veel relaties gaan naar de knoppen, omdat de slaapkamer een plek is geworden waar niet meer wordt gevreeƫn. En we het maar toelaten en niet over praten.

Vrije seks wil juist intimiteit stimuleren, waardoor meer relaties kunnen gaan floreren.