Hebben mannen ook liefdesverdriet?

Hebben mannen ook liefdesverdriet?

Hebben mannen ook liefdesverdriet? Diegenen die het vaakst hulp zoeken, een luisterend oor, of over hun liefdesverdriet willen praten, met iemand van Vrije Seks, zijn hoofdzakelijk vrouwen. Ook mannen zoeken vrije Seks wel op, maar dan zijn dat vaak mannen, die relaties met mannen hebben.

Net alsof een man die op vrouwen valt, misschien wel helemaal geen last heeft van liefdesverdriet. Dit is te kort door de bocht. Mannen hebben wel degelijk ook last van een verloren liefde en hebben daar zeker ook verdriet van.

Het werkt bij mannen alleen anders. Ze willen zich niet laten kennen. Ze voelen zich toch op een bepaalde manier afgewezen, gekwetst. Zelfs ook al ze zelf de stekker er uit hebben getrokken. Mannen gaan dan vaak niet direct met een ander in gesprek.

Ze verwerken het, door bijvoorbeeld met vrienden op stap te gaan. Met een vertrouwenspersoon, maar lang niet altijd. Ze storten zich direct op een ander. Dat is ook wel logisch, zegt een seks therapeute van Vrije Seks.

Een man heeft in zijn hoofd altijd de behoefte om zich “voort te planten”.  Mannen zullen dit absoluut herkennen. In dat voortplanten zit veel meer dan alleen dat. Het is ook gezien willen worden, jagen, aandacht.

Mannen schuiven als het ware het verdriet vaak eerst aan de kant. Gaan net zo door als daarvoor en de klap komt later. Hoeveel mannen zich direct op een datingsite zetten, die net uit een relatie zijn. Het zijn er velen.

Veel vrouwen die hierover hun beklag doen bij een consulent van Vrije Seks. Heb een man ontmoet via een datingsite. Super leuke geweldige maanden achter de rug en nu ineens zegt hij. Ik neem afstand, ik ben niet klaar voor een nieuwe relatie.

Deze vrouwen voelen zich bedrogen, maar zitten ook met een gebroken hart. En met heel veel vragen. Komt hij nog terug? Want vaak laten ze alles een beetje in het midden. Logisch, ze kunnen ook niet duidelijk zijn.

Ze zijn, door de nieuwe verbintenis bij de emotionele lading aangekomen, die nog verwerkt dient te worden. Wat er dan kan gebeuren, is dat de een zich direct weer in een nieuwe relatie stort. Die zegt dus wel dat hij er niet klaar voor is, maar heeft nog werkelijk geen idee wat die daarmee zegt.

De ander gaat er wel mee aan de slag, gaat vaak gepaard met depressiviteit. Maar dat ervaren vrouwen ook na een verbroken relatie. Mannen hebben dus wel degelijk ook last van liefdesverdriet, ze gaan er alleen anders mee om.

Een man zal zijn leven niet zo op on hold zetten als een vrouw dat doet, bij liefdesverdriet. Hun brein werkt ook anders. Als ze iets doen, ligt de focus daar volledig op. De rest bestaat niet. Als je nu maar bezig blijft, afleiding zoekt in de vorm van een andere relatie.

Lekker bezig toch! Betekent dat mannen liefdesverdriet dus wel kennen, maar vaak niet laten zien, dat het er is. Dat kan voor de ex vrouw een klap in het gezicht zijn. Net alsof het haar ex partner niets doet.

Het doet wel iets, alleen zullen ze het nooit zo laten zien, als vrouwen het laten zien.

Liesje
Liesje
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor vragen en coaching over liefdes, relatie en sexproblemen!
Ann
Ann
000022
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes buddy Jo An
Liefdes buddy Jo An
000019
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach
Sex begeleider Fran
Sex begeleider Fran
000020
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben je verliefd geworden op iemand anders? Voel je een enorme aantrekking tot diegene?
Allround coach Lady
Allround coach Lady
000018
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
All round coach op gebied van Sexproblemen, Liefde & Relaties. Waar je ook mee zit, durf de vraag te stellen.
Jim
Jim
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Na jaren ervaring kan ik het vuurwerk weer bij jullie terug krijgen