Hoe krijg je intimiteit terug in je relatie

Hoe krijg je intimiteit terug in je relatie

Hoe krijg je intimiteit terug in je relatie. Als je elkaar ontmoet, dan vrijen sommigen een paar keer per dag. Als we daarna besluiten het leven te delen en weer terechtkomen in de waan van alledag, kan dat vrijen ineens veel minder worden.

Komen er dan ook nog kinderen bij, kan de intimiteit zomaar een ondergeschoven kindje worden en dat is zonde. We hebben in een liefdesrelatie intimiteit nodig, net als het voeren van goede gesprekken en het geestelijk verrijken van elkaar.

Hoe krijg je intimiteit terug in een relatie? Vaak vinden we het lastig om ons er toe te zetten, om met de ander het bespreekbaar te maken. Zo kan van een week, het zomaar een paar maanden worden, dat er geen sprake meer is van intimiteit. Probeer dan nog maar eens elkaar er toe te zetten.

Toch kan het en we geven je hierbij graag een aantal tips.

•       Maak het onderwerp niet te beladen. Durf er gewoon weer voor te gaan. Telkens rekening houden met de ander en zoeken naar het juiste moment, wordt het allemaal alleen maar ingewikkelder van.

•       Juist in tijden van spanning, kan intimiteit in het verdomhoekje komen. Terwijl het juist de spanning zo heerlijk kan ontladen.

•       Blijf met elkaar in gesprek en vooral, blijf partners voor elkaar. Waarom is dit zo belangrijk? Zo blijf je elkaar zien als elkaars partner, niet als een huisgenoot. Door met elkaar regelmatig over intimiteit te praten, blijf je het doen.

•       Forceer niets, ga ook niet met een chagrijnig gevoel naast je partner liggen. Dat is met zo’n onderliggende boodschap van. Zal vanavond wel weer niet gebeuren. Daarmee doe je zoveel afbreuk en roep je het eigenlijk zelf op, dat er geen intimiteit is.

•       Daag elkaar uit, maak daar afspraken over. Zo neem je beiden makkelijker het initiatief. En houd je intimiteit samen hoog in het vaandel staan.

•       Probeer samen telkens iets nieuws uit, waar jullie allebei warm voor lopen. Heb hierbij respect voor elkaars wensen. Op deze manier wordt intimiteit geen issue in de relatie.

•       Voorkom sleur. Altijd dezelfde avond, hetzelfde standje. Dan verdwijnt de lust vanzelf. Spreek hier ook over met elkaar, communicatie over intimiteit is belangrijk. Dan houd je het samen levens en spannend.

•       Neem tijd voor elkaar, verwen en verras elkaar regelmatig.

•       Boek ook regelmatig samen een moment uit. Hoeft niet veel te kosten. In het bos is plek genoeg. Heb je een iets ruimere beurs, er zijn altijd koopjes op een weekend te boeken. Zo maken je samen avontuur, wat intimiteit ten goede komt.

Intimiteit valt en staat met aandacht er aan geven. In feite ontstaat het vanzelf als je maar met elkaar in de juiste verbinding blijft. Dat je daar beiden moeite voor moet doen, is logisch. Maar dat heb je toch over voor elkaar? Je wilt toch niet uit elkaar?

Jim
Jim
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Na jaren ervaring kan ik het vuurwerk weer bij jullie terug krijgen
Liesje
Liesje
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor vragen en coaching over liefdes, relatie en sexproblemen!
Liefdes buddy Jo An
Liefdes buddy Jo An
000019
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Sex begeleider Fran
Sex begeleider Fran
000020
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben je verliefd geworden op iemand anders? Voel je een enorme aantrekking tot diegene?
Allround coach Lady
Allround coach Lady
000018
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
All round coach op gebied van Sexproblemen, Liefde & Relaties. Waar je ook mee zit, durf de vraag te stellen.
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach
Ann
Ann
000022
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min