Hoe vaak hebben we eigenlijk seks?

Hoe vaak hebben we eigenlijk seks?

Hoe vaak hebben we eigenlijk seks? Nou gezien hoe moeilijk we er soms nog over doen, zou je je kunnen afvragen of het hebben van seks wel normaal is. Maar aan de andere kant, gezien de hoeveelheid mensen die deze aardbol bevolken, wordt er gesekst aan de lopende band en kun je het een van de normaalste zaken van de wereld noemen.

Het blijkt dat mensen tussen de 18 en de 29 jaar het vaakst seks hebben. Gemiddeld wel zo’n 112 keer per jaar. Daarna gaat het indutten, zeg maar. Als er sprake is van een liefdesrelatie is er gemiddeld sprake van 1 keer in de week. Je ziet, naarmate we ouder worden, wordt er minder gesekst in bed.

Dit zijn uiteraard gemiddelden en hangen samen met een leeftijd. Maar dat wil niet zeggen dat dit de gouden standaard is. Er zijn heel veel stellen die het veel vaker doen, maar ook die in een jaar nog niet eens aan 5 keer komen.

Toch is het hebben van intimiteit met elkaar een van de belangrijke pijlers om een relatie gezond te houden. Zolang wij seks zien als een soort van daad, zullen we deze in een gemiddelde blijven zien.

De intentie van het hebben van seks, is bij mannen in hun brein, toch nog wel steeds de voortplanting. Als seksuologe vraag je aan mannen hoe vaak ze seks hebben en wat ze daarbij dan denken.

Praktisch elke man, met toch ook wel wat blosjes op zijn wangen, zal dan voorzichtig het aantal keer dat hij het doet opperen en als hij moet aangeven wat hij er bij denkt, is. Nou in mijn hoofd hoor ik een stemmetje die telkens zegt, voortplanten, voortplanten.

Vrouwen vinden het ook nog steeds lastig om hardop uit te spreken, hoe vaak of ze seks hebben. Zo zie je, er ligt nog steeds een taboe op. Terwijl we allemaal heel goed weten wat er in ieders slaapkamer gebeurt. Je doet het zelf toch ook.

De gedachten die vrouwen er bij hebben zijn totaal anders dan bij een man. Een vrouw kan eigenlijk alleen maar denken aan een romantisch samenzijn. Een man die haar verleidt en zij zich er op een gegeven moment aan over geeft.

Zoals gezegd, het gemiddelde aantal keren dat we seks hebben, is een stuk lager, dan we gemiddeld zelf denken en ook wel zouden willen. Mensen vanaf 30 jaar, tot een jaar of 40, daarvan is onderzocht dat ze zo’n 86 keer per jaar seks hebben. Dus nog geen 2 keer per week.

Boven de 40 jaar zakt het gemiddeld nog meer naar beneden. Die hebben gemiddeld één keer per week seks met elkaar. Toch is het ongelooflijk belangrijk om aan de intimiteit met elkaar, aandacht te blijven besteden.

Het is een van de belangrijke pijlers waarop een relatie de kans van slagen om bij elkaar te blijven, vergroot. Het is niet een avondje even van bil gaan. Het is veel meer. Het is elkaar het hof maken, elkaar beminnen, liefhebben. Aan elkaar laten zien wat je wil betekenen voor de ander.

Het zorgt voor de aanmaak van broodnodige stofjes, die ons geluk laten voelen, waarde geven. Om die reden zou seks al uit de taboesfeer gehaald moeten worden. Want het zou niet alleen veel minder relatiebreuken geven. Ook veel minder mensen met stress.

Liesje
Liesje
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor vragen en coaching over liefdes, relatie en sexproblemen!
Ann
Ann
000022
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Jim
Jim
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Na jaren ervaring kan ik het vuurwerk weer bij jullie terug krijgen
Liefdes buddy Jo An
Liefdes buddy Jo An
000019
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Sex begeleider Fran
Sex begeleider Fran
000020
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben je verliefd geworden op iemand anders? Voel je een enorme aantrekking tot diegene?
Allround coach Lady
Allround coach Lady
000018
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
All round coach op gebied van Sexproblemen, Liefde & Relaties. Waar je ook mee zit, durf de vraag te stellen.
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach