Online daten, hoe serieus ben je?

Online daten, hoe serieus ben je?

Online daten, hoe serieus ben je? We hebben elkaar online ontmoet en we hebben dagelijks contact. Begin gevoelens voor de ander te krijgen. Of, ik vraag me af of we elkaar een keer in het echt gaan zien. Zomaar een paar vragen, die je kunt hebben, als er sprake is van een online contact.

Het is tegenwoordig niet moeilijk om online met anderen in contact te komen. Maar wat als dat via een datingsite is gegaan en dit contact inmiddels al weken aanwezig is. Dan is er toch wel sprake dat je elkaar een keer in het echt wilt gaan zien.

Waarom sta je anders op een datingsite? Laat dat nou een vraag zijn, die velen voor zichzelf niet eens kunnen beantwoorden. Ja, ik zoek een leuke partner. Ik vind het gezellig, krijg aandacht. Dit kunnen allemaal hele gegronde redenen zijn, maar begrijp wel dat als jij met iemand in contact komt, je dan ook een verplichting hebt.

Door op een datingsite te staan, geef je de ander een boodschap mee. Ik ben serieus op zoek naar een levenspartner. Laat dat vaak nou helemaal niet zo zijn. Maar diegene waarmee jij nu online in contact bent, leeft wel met die verwachting.

Op de website Vrije Seks spreken wij als consulent regelmatig teleurgestelde mensen. Die via een online datingsite in contact zijn gekomen met iemand. Ze zijn netjes, respectvol, vragen de ander niet het hemd van het lijf.

Maar elkaar in het echt ontmoeten blijft uit. Sommigen zetten dit maanden voort en zijn op een gegeven moment zo onzeker geworden. Dat ze zich beginnen af te vragen. Wat wil de ander nou echt!

Nou weet je, het antwoord is simpel. Vraag je niet af wat de ander nou echt wilt. Vraag het eens aan jezelf. Jij laat het toe, jij gaat er in mee. Jij geeft geen grens aan. Ja maar, dat zal toch ook van de ander moeten komen.

Weet je wat ik hoor als relatiecoach? Twee mensen die allebei angstig zijn, aan de ene kant het wel fijn vinden dit online contact. En aan de andere kant elkaar aan een lijntje houden. Dit gaat nergens toe leiden, want angst durft niet, heeft geen lef en zal nooit samen een volwassen relatie in stand kunnen gaan houden.

Het gebeurt meer en meer dat online daten uitmondt in elke dag even gezellig met elkaar praten, via een online app. Zo gaan er weken voorbij, beginnen we zelfs gevoelens voor elkaar te krijgen, maar ondertussen de stap niet zetten om elkaar in levende lijve te zien.

Wij van Vrije Seks vinden dat je dan jezelf voor de gek aan het houden bent. Je een hele vent bent, of een stoere vrouw, maar als dit is wat je een ander kunt bieden, verdien je eigenlijk niet echt een fijne geliefde.

Laten nou juist diegenen die geen lef hebben, vaak kiezen voor online daten. Diegenen die zelfbewust en zelfverzekerd zijn gaan op stap. En zo hoort het ook. Als jij door een potentiƫle partner serieus genomen wenst te worden, zul je ook zelf serieus moeten zijn naar jezelf toe.

Een liefdesrelatie invullen is samen bouwen aan iets en dat lukt online echt niet. Daar heb je lef voor nodig, durf en moed. Bezit je dat niet, ga dan niet online daten. Ga dan eerst aan de slag om het te krijgen. Realiseer je dat anderen die wel online daten om een serieuze relatie te krijgen, jij hun daarmee de liefde ontneemt.

Liesje
Liesje
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor vragen en coaching over liefdes, relatie en sexproblemen!
Ann
Ann
000022
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Sex begeleider Fran
Sex begeleider Fran
000020
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben je verliefd geworden op iemand anders? Voel je een enorme aantrekking tot diegene?
Liefdes buddy Jo An
Liefdes buddy Jo An
000019
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach
Jim
Jim
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Na jaren ervaring kan ik het vuurwerk weer bij jullie terug krijgen
Allround coach Lady
Allround coach Lady
000018
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
All round coach op gebied van Sexproblemen, Liefde & Relaties. Waar je ook mee zit, durf de vraag te stellen.