Seks en een gebroken hart

Seks en een gebroken hart

Seks en een gebroken hart. Je hart is gebroken, en goed ook. De scherven liggen op tafel. Je zit er compleet doorheen en je hebt maar een hele brandende vraag. Komt die ander straks weer binnen stappen en is alles dan weer als voorheen?

Je verlangt zo naar die ander, ook al heeft die je hart gebroken. Je mist het samenzijn, het vrijen, de intimiteit, de warmte, het zoenen, het aanraken. Het is er allemaal niet meer bij. Het verlangen kan vormen aannemen, waarvan je niet wist dat ze bestaan. Hoe ga je aan je trekken komen, als je partner er niet meer is?

Dan kun je natuurlijk ook seks hebben, dat is tegenwoordig overal te krijgen. Maar is dat wat je zoekt? Is dat waar je naar verlangt? Kun je je daar aan over geven, terwijl je met een gebroken hart zit?

Ze zeggen dat mannen dit makkelijker kunnen dan vrouwen. Een man denkt tenslotte aan één ding tegelijk. Die schakelt dus zijn gebroken hart en verlangens uit en kan zich overgeven aan seks en intimiteit met een wildvreemde.

Is dat echt zo? Natuurlijk zijn er mannen die dit kunnen, maar even zo goed ook niet. Net zo goed als dit voor vrouwen ook geldt. Met een gebroken hart seks hebben, is best lastig. Eigenlijk doe je iets waar je enorme behoefte aan hebt, maar het kan daarna heel verkeerd aanvoelen.

Maar dat hoeft natuurlijk ook weer niet. Het kan ook een enorme opluchting geven, een ontlading die voelt als een bevrijding. Het kan aanvoelen dat de opgebouwde spanning er door verdwijnt. En wat is er niet heerlijker dan dat!

Er zijn ook veel stellen die, nadat ze elkaars hart gebroken hebben, ineens enorm naar elkaar verlangen op het gebied van intimiteit. Juist dan kunnen ze nog veel intenser samen seks hebben, de lakens delen.

Iets in hun is wakker geschud. Dat kan een schuldgevoel zijn, of ook een vorm van wakker worden. We hebben daar tijdens de relatie inderdaad veel te weinig aandacht aan gegeven en als ik hem terug wil, dan zal ik hem laten zien dat ik er weet van heb en nu opensta om de schade in te halen.

Ook stellen die al langer uit elkaar zijn, kunnen elkaar nog regelmatig bezoeken en seks met elkaar hebben. De redenen daarvoor te bedenken zijn legio.

Het kan vertrouwt aanvoelen. Het kan een inhaalslag zijn. Het kan een troost zijn. Het inlossen van een schuldgevoel. In de zin van, ik heb je dan wel verlaten, maar ik wil je niet zomaar achterlaten. Het kan ook zijn dat er nog geen ander bedmaatje voorhanden is en ja als je dan toch wilt seksen, waarom niet met je ex?

Toch moeten we niet al te lichtzinnig denken over seks tijdens een gebroken hart. De ex kan er hoop uit gaan putten. Die kan jou door seks aan te bieden weer naar binnen willen lokken. Je weet nooit wat de echtelijke reden er van is.

Maar wat er wel gebeurt, is het hart, en de ziel, die kan er achteraf moeite mee hebben. Seks is toch een samensmelting van twee zielen dat we niet moeten onderschatten. Het is de kers op de taart van twee geliefden.

Om die reden zal de een het wel makkelijk, kunnen, de ander moet er niet aan denken. Als je jezelf goed kent, weet we wat bij jou hoort en past.

Vrijeseks

Liefdes buddy Jo An
Liefdes buddy Jo An
000019
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Jim
Jim
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Na jaren ervaring kan ik het vuurwerk weer bij jullie terug krijgen
Allround coach Lady
Allround coach Lady
000018
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
All round coach op gebied van Sexproblemen, Liefde & Relaties. Waar je ook mee zit, durf de vraag te stellen.
Sex begeleider Fran
Sex begeleider Fran
000020
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben je verliefd geworden op iemand anders? Voel je een enorme aantrekking tot diegene?
Liesje
Liesje
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor vragen en coaching over liefdes, relatie en sexproblemen!
Ann
Ann
000022
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach