Seksualiteit zonder schaamte

Seksualiteit zonder schaamte

Seksualiteit zonder schaamte, Te vaak nog voelen we schaamte als we het hebben over seksualiteit. Laat staan dat we er over praten. Hoe komt het dat we ons er voor schamen? Waar komt dit vandaan? Zou het kunnen dat het nog steeds gezien wordt, als iets dat niet hoort. Vraag je dan eens af waar komen al die mensen toch vandaan!

Seksualiteit zonder schaamte, ongeremd onder de lakens kruipen en je helemaal laten gaan. Veel vrouwen hebben dat wiel helaas nog niet uitgevonden. Hun hoofd zit vol met angsten en zorgen. In de eerste plaats over zichzelf.

Want zij ziet hier een buikje, daar een moedervlek en oh als die daar maar niet op afknapt! Beeld je even in, als je je daar druk over maakt, kun je dan voluit genieten van seks? Ben je dan in staat je te geven aan een ander?

Welnee, je wijst jezelf aan alle kanten af en zal je ook door anderen worden afgewezen. Zo simpel is het. Het is doodzonde dat veel vrouwen, maar ook mannen vol met schaamte zitten en juist van datgene waar ze de schaamte bij aan voorbij kunnen gaan, zichzelf niet gunnen.

Jezelf accepteren zoals je bent, dan ga je de schaamte voorbij. Maar maak dat iemand maar wijs. Bijna onmogelijk in de ideaalwereld waarin we leven en alles perfect en mooi moet zijn. Ben je dan jezelf?

Nee, je hebt een plaatje in je hoofd, hoe of je zou willen zijn. Kun je dan voorstellen, dat de ander op je afknapt, omdat je faked. Je zult je eigen taboe, de schaamte voor jezelf eerst moeten doorbreken, wil je je helemaal aan seks en intimiteit over kunnen geven.

Het is de maatschappij die de mens in een hoek duwt, waardoor er een ideaalbeeld ontstaat hoe of we er uit moeten zien. Authenticiteit is niet meer aan de orde. Waar is jouw waarde dan? Jouw naakte waarheid. Denk je nou echt dat je liefhebbende partner zich druk maakt over jouw naakte lijf? Die vindt het alleen maar super geweldig.

Weet je, als dat zo is, vraag je dan eens af, heb ik de juiste partner wel naast mij in bed liggen. Maar die vraag komt bij menigeen niet eens op. Zo verwrongen zijn onze geesten, om maar het perfecte plaatje neer te willen zetten.

Ondertussen smachtend naar de juiste partner. Nou die zijn er echt hoor, alleen wil jij die niet zien. Je bent bang je over te geven aan de onzekerheid van de liefde. Daar vraagt de liefde om, de schaamte voorbij.

Ga eens bij jezelf na waar je schaamte vandaan komt. Waarom je wilt voldoen aan perfectie. Wie je daardoor afwijst, wie je te kort doet. En dat als je hiermee blijft rondlopen, je nooit de geliefde van je leven zal tegenkomen.

Want jij wijst jezelf af en wijst daarmee ook een ander af. Het zal in jouw ogen nooit goed genoeg zijn. Je schaamt je voor jezelf. Dan wordt het licht uit, een snelle wip en onder de lakens wegduiken.

Geniet je er dan van? Of zat je hoofd tijdens het orgasme vol met angst en zorgen en bleef het hoogtepunt uit? Schaamte en seksualiteit bijten elkaar. Denk daar eens over na.

Vrije seks