Waar denk je aan bij het woord intimiteit?

Waar denk je aan bij het woord intimiteit?

Waar denk je aan bij het woord intimiteit?. Velen zullen bij het woord intimiteit denken aan seks. Toch is intimiteit veel meer dan alleen maar seks. Je hebt in een liefdesrelatie diverse vormen van intimiteit, naast het seksuele. Zo spreken we bij intimiteit over.

Fysieke intimiteit, oftewel lichamelijk contact. Dat kan ook elkaar aanraken, strelen, betasten, zoenen zijn. Spirituele intimiteit, waarbij je met elkaar zaken deelt over geloof, waarden, wat beiden belangrijk vinden in het leven.

Esthetische intimiteit, waarbij je kunt denken aan schoonheid, niet alleen van elkaar, maar ook van de natuur, gebouwen, kunst, reizen. En de laatste vorm van intimiteit is sociale intimiteit. Met elkaar op eenzelfde golflengte humorvol zijn, grappen kunnen uithalen.

Het woord intimiteit kent dus veel vormen. Het staat voor knus, gezellig, samen, huiselijk, vertrouwt. Laten dat nou precies de zaken zijn waar ieder mens behoefte aan heeft en ook, wellicht onbewust, naar verlangt.

En om die reden wil een ieder dolgraag een liefdesrelatie aangaan, om juist die dingen te kunnen voelen, met een levenspartner. Weet je dat een relatie ook zonder seksuele intimiteit kan slagen? Alhoewel, we bij het woord toch direct allemaal aan seks denken?

Elke relatie, of dit nu een liefdesrelatie is, een vriendschappelijk, zelfs een werkrelatie valt en staat met vertrouwen. Als het vertrouwen er is, voelen beide partners zich zodanig, dat ze zich voor elkaar open durven te stellen.

Kwetsbaar durven te zijn en weet je, dat is nou intimiteit! Maar ja, hoe ga je er voor zorgen dat dat gevoel van vertrouwen er is? Moet je daar iets voor in huis hebben? Jazeker, want een relatie aangaan, met elkaar seks hebben, oftewel seksuele intimiteit, kan iedereen.

Het is nou juist de kunt om ook op alle andere vlakken van intimiteit samen te komen. Anders zal een relatie stranden, hoe je het wendt of keert. Vertrouwen is niet zichtbaar, of tastbaar, het is voelbaar.

Het vraagt van jullie allebei iets. Een open, transparante, aanwezig houding, waaruit bereidheid blijkt. Als je dat elkaar kunt laten voelen, volgt seksuele intimiteit als vanzelf. Intimiteit werkt van binnen naar buiten.

Als je met elkaar je binnenwereld kunt delen, daar begrip voor is, een luisterend oor, zal seksuele intimiteit vanzelf volgen. Als jij je eigen binnenwereld niet aan de ander kunt laten zien, ontstaat verwijdering.

We zeggen dan wel, de ander kan niet praten. Als een van de partners daar moeite mee heeft, is die als een gesloten boek voor de ander. Relationeel wordt dit geen succes. Om die reden is een gesprek met een therapeut van vrije seks ene goed idee. Hoe kun je er voor zorgen dat je binnenwereld een open boek wordt voor ja partner. Waardoor intimiteit gaat stromen.

Deel je behoeftes, je gevoelens en dat houdt niet op bij zinnen als, ik mis je, ik hou van jou. Wat beweegt je, waar zitten je irritaties. Wat heb je nodig, wanneer. Zo leer je elkaar kennen, deel je intimiteit op fysiek, spiritueel en geestelijk niveau.

Sex begeleider Fran
Sex begeleider Fran
000020
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben je verliefd geworden op iemand anders? Voel je een enorme aantrekking tot diegene?
Ann
Ann
000022
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Allround coach Lady
Allround coach Lady
000018
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
All round coach op gebied van Sexproblemen, Liefde & Relaties. Waar je ook mee zit, durf de vraag te stellen.
Liefdes buddy Jo An
Liefdes buddy Jo An
000019
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Jim
Jim
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Na jaren ervaring kan ik het vuurwerk weer bij jullie terug krijgen
Liesje
Liesje
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor vragen en coaching over liefdes, relatie en sexproblemen!
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach