Waar een kopje oploskoffie al niet goed voor is

Waar een kopje oploskoffie al niet goed voor is

Waar een kopje oploskoffie al niet goed voor is. In elke relatie hoort het af en toe eens lekker te knetteren. Want als alles altijd koek en ei is, worden de koe niet bij de horens gepakt. Het kan simpelweg niet dat 2 mensen altijd alles maar goed vinden.

Laat dat alvast een wake up call zijn, dat jullie allebei er alert op moeten zijn dat als het niet knettert er ook iets mis kan zijn. Het is de bedoeling dat in een relatie beiden hun mening op tafel moeten kunnen leggen. Er kan er niet één altijd de baas zijn, of zijn zin krijgen.

Diegene die altijd zijn mond houdt en alles goed vindt, die zal op een gegeven moment zich onderdrukt voelen, eigen schuld, dat terzijde. En met stille trom zomaar zijn heil bij een ander kunnen gaan zoeken. Het komt vaker voor dan je denkt.

Wat natuurlijk een hele laffe daad is. Daarom, waar een kopje oploskoffie al niet goed voor is. Je kunt het gebruiken om het na het knetteren, weer goed te maken. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen, om elke week samen een kopje oploskoffie te gaan drinken.

Het voordeel hiervan is, dat je samen een moment pakt om zaken die je dwars zitten allebei, open en bloot op tafel te leggen. Zo bouw je aan je relatie. Dwing je jezelf en elkaar om dingen bespreekbaar te maken.

Zo’n kopje oploskoffie kun je aan tafel nuttigen, waarbij je gewaagde kleding draagt. Dat bevordert de lachspieren, maar ook de fysieke aantrekking. En de sfeer wordt er humorvol door. Je kunt natuurlijk het kopje oploskoffie ook laten staan en een lekkere fles wijn opentrekken, die je samen in bed opdrinkt.

Wat de bedoeling eigenlijk is, de verbinding met elkaar zo fijn en goed mogelijk houden. Vaak denken we daar niet aan. We staan er niet bij stil. Alles is toch goed als beiden niets hebben op te merken.

Maar zo werkt het niet. De een kan meer begrip hebben dan de ander. De een kan meer behoefte hebben zijn mond te houden. Dat is geen prater. Juist door aan de slag te gaan samen en er een regelmatig terugkerend moment van te maken. Houd je het vuur brandend in de relatie. Maak je bespreekbaar wat je dwars zit. Maar maak ook bespreekbaar wat je juist fijn vindt wat de ander voor je heeft gedaan.

Blijk van waardering geven we ook veel te weinig aan elkaar. Wat juist de sfeer, het gevoel om met elkaar intimiteit te hebben, kan verhogen. Want op alle niveaus hoort het relationeel te kloppen, willen we ons over kunnen geven aan seks en intimiteit. Alleen begrijpen we dat vaak niet.

Mannen en vrouwen zijn zo verschillend. Als we dat al van elkaar zouden weten, zouden heel veel kopjes oploskoffie niet eens nodig zijn.

Een man zijn brein staat altijd in een stand van seks en intimiteit. Een vrouw haar brein wil dat alles fijn en harmonieus verloopt. Dus mannen, wil je seks, kies voor harmonie. Niet door jezelf in te leveren, door er voor te zorgen dat het harmonieus is. Vrouwen, begrijp dat als een probleem is opgelost, jij nog tijd nodig hebt om het te verwerken. Een man klaar is voor intimiteit.

De ene keer nemen, de andere keer geven. Zo blijft een relatie in harmonie!